Scholen

Bent u een leerkracht wetenschappen en neemt u graag deel met uw klas aan fotonica activiteiten of bent u geïnteresseerd in workshops voor leerkrachten?

Op zoek naar boeiende fotonica STEM-projecten?

Ben je op zoek naar een verscheidenheid aan STEM-projecten? Een infrarood handschoen die als afstandsbediening voor je radio kan werken, een Rood-Groen-Blauwe LED lamp die je met je smartphone kan bedienen, een kunstwerk gebaseerd op licht-polarisatie...

Een gender-evenwichtige aanpak

Ontdek hoe je in jouw Fab Lab, klaslokaal en andere omgevingen voor een gender-evenwichtige aanpak kan gaan. Meer meisjes en jonge vrouwen verdienen immers de kans op een succesvolle carrière binnen wetenschap, technologie en engineering, productie en constructie (STEM)!

B-Photonics Cup

Ga de uitdaging aan!

Wil je graag ontdekken op welke manier fotonica technologie kan gebruikt worden voor het oplossen van maatschappij-relevante problemen? Schrijf je dan in met je klas voor de B-PHOTONICS CUP, en bereidt u voor op spannende uitdagingen!

Photonics Explorer

De Photonics Explorer kit is speciaal ontworpen om gebruikt te worden tijdens de lessen wetenschappen (2de en 3de graad secundair onderwijs). Elke kit bevat voldoende, duurzaam en veelzijdig materiaal om een hele klas (25-30 leerlingen) in groepjes van 2 experimenten uit te laten voeren.

Workshops voor leerkrachten

Nog op zoek naar inspiratie om de STEM-, fysica- of natuurwetenschappen lessen op een toffe en leerrijke manier in te vullen? Ontdek hier welke workshops, nascholingen en educatieve pakketten B-Photonics organiseert voor leerkrachten secundair onderwijs.

Schoolbezoeken

Breng met jouw klas een bezoek aan de labo's van de onderzoeksgroep 'Brussels Photonics'. En combineer dit met enkele bijzondere fotonica workshops.

Photonics Toolkits

Laat je inspireren door STEM-projecten waarin fotonica, de wetenschap van het licht aan bod komt. Maak een Infrarood handschoen afstandsbediening, een fotonica projector of een Rood-Groen-Blauwe LED lamp aangestuurd door een app.

Wetenschapsshow

Tijdens een wervelende, ludieke en interactieve wetenschapsshow op 4 en 5 februari 2021 presenteren doctoraatstudenten van de faculteit Ingenieurswetenschappen de unieke eigenschappen van licht.